25 Temmuz 2012 Çarşamba

The Fall


Kariyerine müzik ve reklam videoları çekerek başlayan Tarsem Singh, ilk filmi The Cell'den sonraki altı yıllık sessizliğini The Fall ile bozuyor. R.E.M'in efsane şarkısı Losing My Religion' ın klibi ve çıktığı zaman hayli ses getiren Beyonce, Pink, Britney Spears gibi ünlü isimlerin oynadığı Pepsi reklamı ile dikkatleri çeken Tarsem, The Fall filmiyle ismini takip edeceğim yönetmenler arasına gireceğinin sinyallerini veriyor. 

 Şirin mi şirin dizi Pushing Daisies ile tanınan Lee Pace ile doğallığına hayran kaldığım ufaklık Catinca Untaru'nun başrollerini paylaştığı film sizlere, ilkokulda kullandığınız 12'li sulu boyalardaki tüm renklerin hepsni barındıran, bu zamana kadar izlediğiniz hiçbir filmde bir arada göremeyeceğiniz mekanların olduğu masalımsı bir dünya sunuyor. Afişe bir bakın; sadece bir afişte bile bu kadar renk varken varın siz düşünün filmin nasıl bir görsel şölen olduğunu..

Film, dublör olarak çalıştığı filmdeki jöne kız arkadaşını kaptıran ve çekim esnasında sakatlanan Roy ve ailesiyle birlikte yaşadığı çatışma sırasında kolu kırılan göçmen kız Alexandria'nın tanışmasıyla başlar. Tanışma faslından sonra Roy, Alexandria'ya bir masal anlatmaya başlar. İşte burada filmin gerçekliğinden çıkıp Alexandria'nın hayal gücünün yarattığı masal dünyasına geçiş yaparız. Fakat belli bir zaman sonra masal ile gerçek adeta  iç içe girer ve masal içinde masal izlemeye başlar hale geliriz. 


Film 4 senede, 18 farklı ülkede, 26 farklı mekanda hiçbir özel efekt kullanılmadan çekilmiş. Yani filmde ne görürseniz gerçek... Burada da kare kare nerede çekim yapılmış göstermişler, Kostüm ve makyaj göz alıyor. Oyunculuklar desen keza öyle.. Rumen uyruklu Catinca'yı ileride bir çok filmde görmeye başlayacağımıza şüphem yok.

Sinema tarihinde, hem böyle bir görsel şölen sunan hem de senaryosu ve kurgusuyla tatmin eden bir yapıt bulmak zordur. David Fincher ve Spike Jonze ikilisinin filme garanti verdiği ve gösterime gireli 6 sene olmuş bu şaheseri daha fazla vakit kaybetmeden izleyin..

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...