29 Haziran 2012 Cuma

Dark Shadows


Merakla beklenen Tim  Burton ve Johnny Depp ortaklığının son meyvesi, Dark Shadows...

Hayatında en az bir Tim Burton filmi izlemiş olanlar dahi bilir; filmi izlemeye başladıklarında karşılaşacakları atmosferin nasıl olacağını. Sıradışı karanlık mekanlar, tuhaflık boyutunda birbirinden değişik karakterler, makyaj ve kıyafetlerdeki gotik temalar, masalsı hikaye ve anlatım..

Girdiği tiplemelerde sınır tanımayan Johnny Depp, en son Camelot adlı dizide izlediğim ve bu dizideki oyunculuğuyla kendini aşan  Eva Green, şahsıma göre "dişi Johnny Depp" olarak dillendirdiğim  Helena Bonham Carter, Michelle Pfeiffer ve Jackie Earle Haley gibi güçlü bir kadroya sahip olan Karanlık Gölgeler, bu yaz içerisinde gösterime girmesini merakla beklediğim filmlerin başında geliyordu. Gösterime girince de koştura koştura gittim, ertele ertele ancak bugüne nasip oldu yazma işi.

Barnabas Collins, 1750'lerde ailesinden kalan servetle yaşamını sürdüren soylu bir insan-lord-. Arada bir kırıştırdığı başka zaman ise hiç yüz vermediği hizmetçisi cadı Angelique. Angelique 'in tek istediği Barnabas'a duyduğu derin aşkın karşılığını bulmaktır, lakin bunun gerçekleşmeyeceğini anladığı anda
onu lanetler ve vampire dönüştürür. 200 yıl bir tabut içerisinde hapsolan Barnabas'ın yapılan kazı çalışması sonucu tabuttan kurtulmasıyla hem şimdiki zamana ayak uydurmaya çalışacak hem de Collins hanesi üzerindeki laneti ortadan kaldırmaya çalışacaktır. "Ah aşk, sen nelere kadirsin be!" dedirten sahnelerle bezeli filmde, her oyuncu gerçekten payına düşenin en iyisini yapıyor ve karakterler hakkında öğrenmemiz gereken özellikleri kolaylıkla öğrenebiliyoruz. 

Tim Burton filmlerinde daha önce hiç dikkatimi çekmeyen bir durum oldu bu filmde, Müzik.. Evet, daha önceki filmlerinde de güzel müzikler yok değildi hani ama bu filmde bir başka.. Çalan şarkılar filmin atmosferini, hikayenin anlattığı 70'leri çok iyi bir şekilde yansıtıyor.. Toparlarsak; "harika, olağanüstü" sıfatı koyacak bir film beklentisi içinde olmadan sadece güzel vakit geçirmek için gidilmesi gereken eğlenceli, komik, seyir keyfi olan bir film Dark Shadows...

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...